Hoe van rughaar af te komen

Hoe van rughaar af te komen

De enige techniek die elke keer werkt.

Als je een gladde rug wilt maar Wookie genen hebt, dan heb je waarschijnlijk elke rug ontharingsmethode in de boeken geprobeerd. Overweeg de primaire opties: Een scheermesje kan vaak brandwonden achterlaten, en het is onverstandig om het ook op jezelf toe te passen. Een tondeuse is een pijnloos middel om te trimmen, maar ze laten nog steeds stoppels achter en die groeien snel terug. Waxen duurt het langst, maar vereist dagen van voorzichtig herstel, om nog maar te zwijgen van de kans op uitbraak of infectie. Dan is er natuurlijk laseren, voor een “permanente” oplossing. Het wordt echter duur en het is eigenlijk permanent omdat je uiteindelijk terug moet.

Dus, wat is de beste manier om rughaar te verwijderen? Het antwoord verschilt van persoon tot persoon. Maar als je een langdurig, stoppelvrij en pijnloos proces wilt, moet je ontharingscrèmes proberen. (Dat wil zeggen, ontharingscrèmes.) Ontharingscrèmes nemen de mooie middenplaats in tussen alle andere methoden, en als ze goed gebruikt worden zijn ze zowel pijnloos als langdurig.

Hoe ontharingscrèmes werken

Ontharingscrèmes werken door de keratines (proteïnen) in het haar af te breken, waardoor het haar op zijn beurt uit de follikel en de huid vrijkomt. De crèmes lossen het haarzakje niet echt op, wat een misvatting is. Dus op deze manier zal het haar iets sneller teruggroeien dan wanneer je het zou harsen. Toch kun je een paar weken een dolfijnzachte huid verwachten, vergeleken met zes weken met harsen, en slechts een paar dagen tot een week met de scheer- en trimmethoden. Winkel voor de gerenommeerde merken met hoge beoordelingen. We hebben het hier niet over doe-het-zelf baardoliën van een kleine partij; dit is krachtig spul dat effectief moet zijn.

Maar voor je een driedubbelpak van het spul gaat Prime, zijn er een paar dingen die je moet weten over hoe je van rughaar af kunt komen met ontharingscrèmes.

Hoe ontharingscrème aanbrengen (en hoe niet)

1. Doe geen ontharingscrème op je gezicht

Dit is geen ontharingscrème voor het gezicht; het zal je huid verbranden als je het boven de schouders aanbrengt. Er zijn lichte formules die veel vrouwen gebruiken om kleine plekjes gezichtshaar te verwijderen. Je gezichtshaar is dik en grof, in tegenstelling tot dat van haar, dat er in de eerste plaats nauwelijks is. De crèmes zijn niet bedoeld om het jouwe te verwijderen; in plaats daarvan land je een pijnlijke huiduitslag.

2. Doe geen ontharingscrème op je junk

Gebruik een bodygroomer om je schaamhaar bij te knippen. De huid van je junk is net zo gevoelig – zo niet gevoeliger – dan die van je gezicht.

3. Breng het aan op een droge huid, en laat het 5-10 minuten intrekken

Als je de ontharingscrème niet lang genoeg laat intrekken, breekt hij de eiwitten in het haar niet volledig af. Als je het te lang laat opstijven, verbrandt je huid. Let dus goed op. Test tegelijk een klein plekje op je schouder of been: Kijk of het haar er schoon afkomt. Zo ja, dan is het tijd om af te spoelen.

4. Koop een kwastje voor het aanbrengen van lotion

Koop zo’n handig kwastje zodat je bij het aanbrengen geen hand hoeft te vragen. Knijp gewoon wat lotion op de kwast en laat dan een dikke laag over je rug en schouders schuimen.

5. Spoel goed af (echt heel goed)

Je kunt dezelfde borstel gebruiken om het haar weg te vegen als het eenmaal van de huid losgelaten is. Maak je geen zorgen dat de crème langs je lichaam naar beneden druppelt; het zal geen overtollig haar verwijderen omdat je het niet op zijn plaats laat zitten. Was gewoon je hele lichaam met een zachte zeep nadat je de crème hebt weggespoeld. Zeg Alexa dat ze “Monster Mash” moet spelen terwijl je nog een keer afspoelt, en als het klaar is kun je uit de douche stappen met de zekerheid dat je geen toevallige kale plekken hebt.

Jillian

Leave a Reply

Your email address will not be published.